OM OSS

Varför MJ's?

MJ Fjärrvärme & VVS AB startades år 2001 och är ett tjänsteföretag som verkar inom områdena fjärrvärme, VS, el och fastighetsservice. Ägarna hade vid grundandet av företaget
en mångårig erfarenhet som svetsare inom området fjärrvärme, vilket därmed naturligt blev den huvudsakliga inriktningen för företaget. Även VS-arbeten utfördes men inte i samma utsträckning och de första 10 åren präglades av fjärrvärmearbeten, därav av bolagsnamnet MJ Fjärrvärme & VVS AB.
I dag är vi 35 st anställda, utöver kontoret är MJs fördelade på 15 st VS-montörer och svetsare, 10 st elektriker och 4 st Fastighetstekniker.


Här nedan följer lite historik kring bolaget, hur det växt från att vara ett litet företag som var nischat inom fjärrvärme till det bolag som det är idag. 


År 2001 fick MJ RAM-avtalet med Tekniska Verken som etta i rangordningen och utförde i stort sett samtliga värmeväxlare installationer i Linköping under de senare 10 åren som gick. Det var under den tiden MJ verkligen blev etablerade och gjorde sig ett namn i Linköping.


År 2005 fick MJ RAM-avtal med MSE, Mjölby Svartå Energibolag och utökade verksamheten med fler anställda, detta för att tillgodose den personalkraft för de arbeten kontraktet innebar. I kontraktet byttes värmeväxlare ut och konverteringar från värmesystem med direktverkande el till vattenburet värmesystem installerades i stor utsträckning.


År 2005 certifierades sig MJ enligt ISO 9001 Kvalitet och ISO 14001 Miljö De blå servicebilarna börjar att kännas igen i Linköping, någonting som skulle bli något av
vårt signum, ”ja MJs, med de där blå bilarna” Åren gick och fler och fler hade bytt ut sina gamla pannor mot nya värmeväxlare och
fjärrvärmearbetena minskade.


MJ bytte inriktning för att bredda sig och inte bara förknippas med fjärrvärme längre, MJ hade kompetens för alla typer av arbeten och ville visa det. Nästa steg var att inrikta sig mot fler RAM-avtal.


År 2011 utökades verksamheten då både el- och fastighetstjänster erbjöds. MJ fick RAM-avtalet med Stångåstaden där MJ hade både el, fastighetsservice och VS som etta i rangordningen. Företaget växte från ett 10-tal till ca 25 anställda. Avtalet har förnyats flertalet gånger sedan dess och är ett av våra viktigaste avtal.
Nu rullar det cirka 25 st blå servicebilar runt omkring i Linköping. Nu är MJ ett av de mer etablerade företagen i branschen i Linköping och ett företag att räkna med.


År 2012 fick MJ RAM-avtal med Fortifikationsverket som etta i rangordningen där arbeten inne på militära anläggningen Malmen och FMV ingick. En spännande kund med stor variation på arbeten. Vårt säte hade två år tidigare flyttat från Tornby till Jägarvallen så vi kunde erbjuda beställarna en kort ställtid och hög servicefaktor. År 2018 förnyades avtalet med MJ och militära anläggningen i Kvarn ingick då i kontraktet. Vi är mycket stolta över vårt avtal med Fortifikationsverket och hoppas på fortsatt långt samarbete.


År 2015 fick MJ RAM-avtal med Lejonfastigheter som etta i rangordningen, där somrarna innebar fullt upp med jobb när skolor och förskolor skulle renoveras. I kontraktet fick vi verkligen visa vad vi gick för, både gällande bredden av VS-kompetens och spetskompetensen när det kom till fjärrvärmeinstallationer. Kontraktet innebar också en lång rad av företagssamarbeten, där vi arbetade tätt ihop med andra företag och skapade starka band som håller än i dag. År 2021 förlängdes vårt kontrakt och det är vi väldigt stolta och glada över.


År 2016 utsågs MJ till årets Gasell av Dagens Industri.


År 2017 fick MJ RAM-Avtal med Akademiska Hus, ett spännande kontrakt med arbeten i utmanande miljöer, allt från labbsalar till kårhus. Närheten till vårt kontor gör oss flexibla och snabba att ställa upp för god service vid akuta händelser. Vi är mycket glada för RAM- avtalet och det förlängdes under 2021 med ytterligare 4 år. Vi ser med spänning fram emot kommande uppdrag.


År 2019 fick MJ RAM-avtal med Riksbyggen på både el- och VS-sidan. Kontraktet resulterade i flertalet större projekt där vi bytte radiatorventiler och termostater i större BRF. Vi renoverade och byggde även om kommersiella lokaler till lägenheter tillsammans med andra byggföretag. Kontraktet är spännande med stor potential, vi är beredda på att lägga ned stort arbete och engagemang på att göra Riksbyggen och dess kunder nöjda. Kontraktet är pågående och vi är väldigt stolta över det!


År 2020 valde en av ägarna att gå i pension och nya ägare kom in i företaget.


År 2020, på hösten flyttar kontoret ut i en byggbod då hela vår fastighet skulle genomgå en totalrenovering. Vi ville skapa ett stort lunchrum för 30 personer så alla kunde sitta tillsammans och äta lunch och frukost. Vi ville även utöka antalet kontorsrum för att i framtiden kunna växa. En stor del av lagret flyttades ut i vår andra fastighet på gården och vi byggde en våning ovanpå vår verkstad för att skapa kontorsplatser och ett stort omklädningsrum med skåp för varje anställd. Vi byggde även en relaxhörna, ett mindre gym och ett stort trädäck för oss och våra anställda där vi alla kan umgås utanför jobbet och ha
tillställningar.


År 2021 MJ byter logo till ”MJs”. MJs är inte enbart nischade i fjärrvärme längre utan erbjuder både spetskompetens inom fjärrvärme, VS-installationer, elinstallationer och fastighetsservice och det ville vi framhäva i logotypen. Nya logon ska upplysa om en av våra styrkor – att vi är verksamma i flera discipliner under ett och samma tak.


År 2021 fick MJs ett nytt RAM-avtal med Kinda och Åtvidabergs kommuner, båda som etta i rangordningen. Kontrakten är väldigt nya men vi ser fram emot att jobba stenhårt och att göra båda kommunernas invånare och beställare väldigt nöjda med oss som entreprenör.


År 2021 firar MJs 20 år. Hela personalen bjöds på "hemlig" resa till Falkenberg.