FJÄRRVÄRME

Varför MJ's?

MJs har lång erfarenhet av fjärrvärme och erbjuder bred kompetens inom alla typer av fjärrvärmearbeten. Vi utför allt från mindre värmeväxlare installationer i småhus till större installationer i fastigheter och industrier.
 

Vi har flera kompetenta montörer med både löd- och svetslicens, både för svart- och rostfritt
rörgods.

 

 


Vi har ett nära samarbete med Tekniska Verken som vi också har haft RAM-avtal med sen 2001. Åt Tekniska Verken utför vi en stor variation av arbeten, både gällande fjärrvärme och fjärrkyla.


På fjärrvärmesidan installerar vi villaväxlare hos privatpersoner, större värmeväxlare hos fastighetsägare och industrier. Vi byter också svetsventiler åt samfälligheter, BRF och felsöker problem hos värmeväxlare.


På fjärrkylasidan installerar vi fjärrkyla centraler, stora som små. En av de större anläggningar vi installerat var åt Lejonfastigheter i Stadsbiblioteket i Linköping som utfördes under hösten 2020. Åt Tekniska verken reparerar vi och byter komponenter löpande på fjärrkyla mätsträckor.


Installation av villaväxlare
Ett av våra expertområden, något som vi arbetat med i över 20 år är installation av villaväxlare.


En installation av en ny värmeväxlare i en villa gör vi i regel på en dag (undantag kan givetvis förekomma). Vi börjar med att riva ut och forsla bort den gamla pannan för att sedan installera den nya, komplett med både EL- och VS-installationer under samma dag. Dagen avslutas med en genomgång an den nya värmeväxlaren med en av våra duktiga montörer. Det som görs i anslutning till installationsdagen är isolering av rör som sker efter överenskommelse med Er som kund.


Förberedelser
Det krävs inte så mycket från dig som kund. Att tänka på är att plocka bort runt omkring pannrummet så vi kommer fram ordentligt och kan arbeta utan att behöva rensa upp innan. Att tappa upp lite vatten till kaffet kan vara en god idé. I regel så blir hushållet bara utan vatten i cirka 1-2 timmar, däremot blir varmvattnet och värmen avstängt till eftermiddagen. Sker installationen under vintertid så förser vi kunden med värmefläktar under tiden som värmen är avstängd.


Värmeväxlaren vi installerar

Vår samarbetspartner som levererar villavärmeväxlarna vi installerar i mindre hushåll (upp till 300m2) är Cetetherm. Här kan ni gå in och läsa om villaväxlaretypen vi installerar: www.ceteherm.se


Konvertering från direktverkande el till vattenburet värmesystem

Är ett av våra andra expertområden. Genom åren har vi utfört konverteringar i hundratals villor på flera orter, b.la i Linköping, Mjölby, Kimstad, Skärblacka, Kisa och Rimforsa för att nämna några.


En sådan installation utför vi under 1-2 veckor beroende på antal radiatorer och hur komplex rördragningen är etc. Det börjar med att våra duktiga elektriker bryter strömmen till de befintliga elradiatorerna för att sedan demontera samtliga och forsla bort dem för återvinning. Detta kan utföras efter överenskommelse om ni som kund vill ha tid på er att tex laga och tapetsera/måla bakom där den gamla elradiatorn suttit. I regel döljs dessa hål av den nya radiatorn men vi anpassar vår installation efter era önskemål.


Efter att de gamla elradiatorerna rivits, eventuella lagningar och måleriarbeten utförts så börjar uppbyggningen av det nya värmesystemet. De nya rörens och radiatorernas placering förläggs i största möjliga mån efter kundens önskemål (så länge det inte äventyrar den tekniska funktionen). Till sist så installeras den nya värmeväxlaren, värmesystemet fylls upp och luftas av och så avslutas arbetet med en genomgång av det nya värmesystemet och dess värmeväxlare.


Förberedelser
Det krävs inte så mycket av Er som kund förutom att kanske fundera på rörens placering i rummen, ska de dras högt mot tak eller lågt mot golvet tex. Skulle installationen ske under vintertid förser vi Er med fläktar för att tillgodose värmebehovet i huset.


Radiatorerna vi installerar
Våra samarbetspartners som levererar radiatorerna vi installerar i en konvertering av värmesystem:
Altech, den radiatortypen som ingår som standard i vår offert. Här kan ni läsa och se hur den typen av radiator ser ut: www.altech.se).


Thermopanel/Purmo, erbjuder vi som tillval (kostnad per radiator tillkommer, även leveranstiden kan variera) om ni som kund är ute efter mer design och finnish på
radiatorerna. Leverantörer erbjuder en hel katalog av olika utseenden, både på färg och form. Katalogen finner ni här: www.purmo.se


Är ni intresserade av att få en offert för installation av värmeväxlare eller en installation av ett nytt värmesystem, tveka inte att höra av er till någon av kontaktpersonerna nedan:
David Chiarato 0709-38 33 24
Ludvig Elebring 0709-38 33 21
Michael Nilsson 0709-38 35 21


Du kan även kontakta via vårt kontaktformulär