FJÄRRVÄRME

Varför MJs?

MJs har lång erfarenhet av fjärrvärme och erbjuder bred kompetens inom alla typer av fjärrvärmearbeten. Vi utför allt från mindre värmeväxlare installationer i småhus till
större installationer i fastigheter och industrier.
 
Vi har flera kompetenta montörer med både löd- och svetslicens, både för svart- och rostfritt rörgods.

 

 


Vi har ett nära samarbete med Tekniska Verken som vi också har haft RAM-avtal med sen 2001. Åt Tekniska Verken utför vi en stor variation av arbeten, både gällande fjärrvärme och fjärrkyla.

 

På fjärrvärmesidan installerar vi villaväxlare hos privatpersoner, större värmeväxlare hos fastighetsägare och industrier. Vi byter också Tekniska Verkens inkommande svetsventiler i villor, i samfälligheter, åt bostadsrättsföreningar och hjälper till med felsökning av problem i värmeväxlare.

 

Inom fjärrkyla installerar vi fjärrkyla centraler, stora som små. En av de större anläggningar vi installerat var åt Lejonfastigheter i Stadsbiblioteket i Linköping som utfördes under hösten 2020. Åt Tekniska verken reparerar vi och byter komponenter löpande på fjärrkyla mätsträckor samt byter Tekniska verkens inkommande servisventiler.

 

Installation av villaväxlare
Som är ett av våra expertområden, och något som vi arbetat med i över 20 år.
En installation av en ny värmeväxlare i en villa gör vi i regel på en dag (undantag kan givetvis förekomma). Arbetet börjar med att riva ut och forsla bort den gamla pannan för att sedan installera den nya värmeväxlaren, komplett med både VS- och elinstallationer under samma dag. Dagen avslutas med en genomgång an den nya

 

värmeväxlaren med en av våra duktiga montörer. Det som även utförs samma dag eller i anslutning till installationsdagen är isolering av de nya rören som sker efter överenskommelse med Er som kund. MJs har egen isolerare så hela installationen utförs av en och samma entreprenör vilket är en stor trygghet för dig som kund.

 

Förberedelser

Det krävs inte så mycket från dig som kund. Att tänka på är att plocka bort runt omkring pannrummet så vi kommer fram ordentligt och kan arbeta utan att behöva rensa upp innan. Arbetsplatsen behöver vara ren från brännbart då vi delvis arbetar med öppen svetslåga. Utöver städningen kan det vara en bra idé att tappa upp lite vatten till kaffet. I regel så blir hushållet bara utan vatten i cirka 1-2 timmar, däremot blir varmvattnet och värmen avstängt till eftermiddagen. Sker installationen under vintertid så förser vi kunden med värmefläktar under tiden som värmen är avstängd.

 

Värmeväxlaren vi installerar
Vår samarbetspartner som levererar villavärmeväxlarna vi installerar i mindre hushåll (upp till 300m2) varierar beroende på marknadsutveckling, prisbild och efterfrågan från våra kunder.

 

Här kan ni gå in och läsa om villaväxlaren vi installerar just nu: Superb S ECL110 - Metro Therm

 

Konvertering från direktverkande el till vattenburet värmesystem
Är ett av våra andra expertområden. Genom åren har vi utfört konverteringar i hundratals villor på flera orter, b.la i Linköping, Mjölby, Kimstad, Skärblacka, Kisa och Rimforsa för att nämna några.

 

En konvertering från direktverkande el till ett vattenburet värmesystem utför vi i regler under 1-2 veckor beroende på antal radiatorer och hur komplex rördragningen är. Installationen börjar med att våra duktiga elektriker bryter strömmen till de befintliga elradiatorerna för att sedan demontera samtliga och forsla bort dem för återvinning. Detta kan utföras efter överenskommelse om ni som kund vill ha tid på er att tex laga och tapetsera/måla bakom där den gamla elradiatorn suttit. I regel döljs dessa hål av den nya radiatorn men vi anpassar vår installation efter Era önskemål.

 

Efter att de gamla elradiatorerna demonterats, eventuella lagningar och måleriarbeten utförts så börjar uppbyggningen av det nya värmesystemet. De nyarörens och radiatorernas placering förläggs i största möjliga mån efter kundens önskemål (så länge det inte äventyrar  den tekniska funktionen). Till sist så installeras den nya värmeväxlaren, värmesystemet fylls upp och luftas av och så avslutas arbetet med en   genomgång av det nya värmesystemet och dess värmeväxlare.

 

Förberedelser
Det krävs inte så mycket av Er som kund förutom att kanske fundera på rörens placering i rummen, ska de dras högt mot tak eller lågt mot golvet tex. Skulle installationen ske under vintertid förser vi Er med fläktar för att tillgodose värmebehovet i huset.

 

Radiatorerna vi installerar
Val av radiatorer varierar då kunden kan ha olika önskemål men den vanligaste typen vi levererar och installerar är en panelradiator från Altech.

Altech, den radiatortypen som ingår som standard i vår offert, kan ni läsa om och se hur den ser ut här: www.altech.se

 

Är ni intresserade av att få en offert för installation av värmeväxlare eller en installation av ett nytt värmesystem, tveka inte att höra av er till någon av kontaktpersonerna nedan:
David Chiarato 0709-38 33 24
Ludvig Elebring 0709-38 33 21

 

Du kan även kontakta via vårt kontaktformulär